Flying Goat Cellars ny producent

Ny vinmakare från Kalifornien i sortimentet

Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny vinmakare i vårt sortiment – Norm Yost och Flying Goat Cellars!

Vi träffade vinmakaren Norm Yost på Flying Goat Cellars i Lompoc på vår vinresa i Kalifornien i februari och blev helt golvade av hans magiska viner, och bestämde på stående fot att ta in dessa i sortimentet. Och nu äntligen har vinerna 2016 Pinot Noir Solomon Hills Vineyard, 2016 Pinot Noir Rio Vista Vineyard och 2017 Goats Bubbles Rosé tagit sig över Atlanten och finns redo för beställning och omgående leverans!

Norm har en lång och gedigen bakgrund som vinmakare – över 40 år! Efter att ha arbetat som vinmakare åt andra framstående vinproducenter i såväl Australien som i Napa Valley, Sonoma, Oregon och Santa Barbara, har han utvecklat sin vinmakarteknik för svalare klimat, vilket han har förfinat ytterligare i sitt eget vinmakeri.

Norm äger inga egna vingårdar utan har långa kontrakt med lokala odlare på några av de bästa vingårdarna runt om i Santa Rita Hills och Santa Maria Valley. Han arbetar uteslutande med Pinot Noir, varav 50% av produktionen är mousserande och 50% är stilla röda viner. De stilla Pinot Noir-vinerna har en lätt kalifornisk stil, men med mycket influenser från Frankrike, särskilt från Bourgogne.

Via Flying Goat Cellars har Norm kunnat leva ut sin passion för Pinot Noir och mousserande viner fullt ut, vilket verkligen märks! Pinot Noir-vinerna har en lätt kalifornisk stil, men med mycket influenser från Frankrike och Bourgogne. Det svala klimatet ger vinerna en röd-bärig stramhet och en frisk avslutning med en fin balans mellan fruktighet och friskhet.

Se vårt sortiment av viner från Flying Goat Cellars här!