Fint omdöme om vin från Burzi i Livets Goda Barolo-test

Viner från vår vinmakare Burzi lovordas i Livets Goda

Det senaste numret av det ledande vinmagasinet Livets Goda (Livets Goda #164) rapporterar från vineventet Nebbiolo Prima, då vinskribenter från hela världen bjuds in för att prova de nya årgångarna av Barolo, Barbaresco och Roero. Glädjande nog finns vin från vår vinmakare Burzi med bland vinerna som topprankas!

Burzi Barolo La Serra får hela 93 poäng och detta fina omdöme:

”Storstilad med finess. Aromer av röda plommon, nypon, söta kryddor från fat. I munnen slankt och lätt med mogna välgjorda tanniner. Frukt och ek i samspel och en fräsch syra. Avslutet är salt och fullt av körsbär, läckert och kul!”

2019 är första årgången av detta nya vin med Nebbiolo-druvor från vingården La Serra. I höstas hade vi förmånen att vid vårt besök hos syskonen Burzi i La Morra få vara med om premiärprovningen av vinet. Det var redan då väldigt imponerande, med en mörk fruktighet och ett stort djup, så vi håller helt med om omdömet att det är ett vin som är ”storstilat med finess”.

Vi har fått en tilldelning om 120 flaskor av 2019 Burzi Barolo La Serra, vilka finns upplagda i sortimentet för beställning redan nu, men med leverans till midsommar.

Se hela vårt sortiment från Burzi här: Viner från Burzi