Ny vinmakare från Oregon

Niew Vinyards ny vinmakare

Vi är väldigt glada och stolta att kunna presentera en ny vinmakare från Willamette Valley i Oregon i vårt sortiment – Niew Vineyards!

Vingården startades 2015 av den framgångsrike finansmannen Tai-Ran Niew. Niew följer den strikta odlingsmetoden Fukuoka, som föreskriver att inget annat är luft, regn och sol får används för att odla druvorna. Det är alltså inte tillåtet med plöjning, gödsling eller ytterligare bevattning. Det är ett extremt minimalistiskt tillvägagångssätt, även jämfört med organisk och biodynamisk vinodling. All arbete på vingården, inklusive plockning av druvor, sker för hand. Marken omkring vinrankorna är relativt vild och en naturlig biologisk mångfald uppmuntras.

På vinetiketterna används tryck från två traditionella kinesiska sigill. Det första 饶 är efternamnet Niew. Det andra 静 betyder ”tyst, lugn, stilla” och vikten av att vara medveten.

Eftersom den använda odlingsmetoden medför att vingården kommer att mogna långsamt samarbetar Tai-Ran Niew med närliggande Franca Estates LS Vineyard och använder deras ekologiskt odlade druvor tills gårdens egna druvor är redo för vinmakning.

Se alla vinerna här: Viner från Niew Vineyards