Nya vinmakare från Galicien

Bodega Pazos del Rey och Viña Nora nya vinmakare

Vi är väldigt glada att kunna presentera två nya spanska producenter från Galicien i vårt sortiment – Bodega Pazos del Rey och Viña Nora!

Båda producenterna har samma vinmakare, Alexia Luca de Tena, som fokuserar på att göra rena eleganta viner där druvans växtplats får visa sin tydliga karaktär. I vineriet arbetar hon därför helt naturligt med jäst från vingårdarna och jäsning på ståltank eller gamla ekfat.

Bodega Pazos del Rey ligger i Monterrei i södra delen av Galicien, nära gränsen till Portugal. Här råder inlandsklimat med stora influenser från Atlanten. Jordmånen är karg, med sandiga lerjordar med höga halter schist.

Vineriet grundades 1965 och ingick då i det lokala kooperativet. Dagens ägare tog över 2007 och med vinmakaren Alexia Luca de Tena i spetsen inledde man ett omfattande arbete i vingårdarna för att höja kvaliteten och producera eleganta viner med struktur och personlighet.

Namnet Raúl Boo på vinerna har man valt för att hedra den tidigare ägaren till en av de bästa vingårdarna.

Viña Noras vingårdar ligger på bergssidorna längs med floden Miño i södra delarna av Rías Baixas i Galicien. De varma somrarna ger fin mognad till druvorna och närheten till floden och Atlanten ger en naturlig friskhet och mineralitet till vinerna. Jordmånen består av stora delar granit och större stenar som gör att rötterna måste kämpa sig djupt ner för att hitta vatten och energi, vilket ger druvorna en naturlig syra.

Se vårt sortiment av viner från Bodega Pazos del Rey och Viña Nora här!