Rose & Arrow lovordas av James Suckling

Rose & Arrows Pinot Noir-viner lovordas av James Suckling

En av världens mest inflytelserika vinkritiker, James Suckling, deltog nyligen på en provning av Rose & Arrows Pinot Noir-viner och har skrivit väldigt fina omdömen om dessa, bland annat att de är några av de bästa vinerna någonsin som görs just nu i Oregon.

Bland annat skriver James Suckling i sin provningsrapport att vinerna från Rose & Arrow har mer struktur och intensitet än de flesta Pinot Noir-viner från Oregon och att de har ”a chewy and linear tannin quality enhanced by forest floor and bark, pine and wet earth aromas and flavors. These are dynamic wines worth seeking out even if you need to find them on the secondary market.”

Läs hela provningsrapporten här: Oregon’s Dynamic Pinots

Stort grattis säger vi till Rose & Arrow och känner oss glada och stolta att få vara importör av deras fantastiska viner för den svenska marknaden!

Rose & Arrow är ett samarbete mellan Louis Michel Liger-Belair Vosne-Romanée från den legendariska producenten Domaine du Comte Lige-Belair i Bourgogne och den nu tyvärr bortgångne Mark Talov. Med i projektet är även den världskände terroir-konsulten Pedro Parra, geologen Simon Litter, vinmakaren Felipe Ramirez och ett antal svenska investerare, bland andra Ett Hems grundare Jeanette och Harald Mix. Ambitionen är att skapa Pinot Noir-viner i världsklass från Oregon som tydligt definieras av sin växtplats och som har en stram och elegant burgundisk stil utan den alltför yppiga frukt som många amerikanska Pinot Noir-viner typiskt sett har.

Läs gärna reportaget från den provning som vi ordnade i maj här: Vinprovning Rose & Arrow på At Six