Utökat sortiment från Clase Azul

Sortimentsnytt från Clase Azul

Inför helgen kommer vi med den glada nyheten att vi har utökat vårt sortiment från Clase Azul!

Dels har vi fått efterlängtad påfyllning av tequila-varianterna Clase Azul Reposado, Clase Azul Añejo och Clase Azul Ultra Añejo, dels har vi fått in den nya varianten Clase Azul Gold samt de nya mezcal-varianterna Clase Azul Mezcal Durango och Clase Azul Mezcal Guerrero.

Clase Azul är en familjeägd producent som har sin produktion av premiumtequila i den lilla byn Santa Maria Canchesda i Los Altos, på höglandet i Jalisco i Mexiko. Den exklusiva hantverkstequilan görs på blå agave som växer på höglandet under nio till tolv år innan den skördas för hand och bakas i gamla tegelugnar. Den bakade agaven krossas sedan och får jäsa med naturlig jäst, samt därefter dubbel destillering i kopparpanna.

Nytillskottet Clase Azul Gold är gjord på en blandning av tre andra tequila-varianter från Clase Azul, nämligen en ung Plata, en Reposado som lagrats på franska ekfat, och en Añejo som lagrats på amerikanska Whiskeyfat. Efter att dessa har blandats för att skapa Clase Azul Gold, får tequilan avsluta sin lagring på Sherry-fat.

Clase Azul Mezcal Durango är en elegantare variant av agavespriten mezcal med inslag av örter, gröna oliver och citrus. Den görs på Cenzio-agave från Durango, som ligger på hög höjd nordost om Jalisco. Flaskan är utformad för att visa på tillverkningsprocessen där agaven bakas på svarta vulkaniska stenar efter skörden ute i vildmarken.

Clase Azul Mezcal Guerrero är en fylligare variant av mezcal med inslag av grapefrukt, smöriga frukttoner och tobak. Den görs på Papalote-agave från Guerrero, som även bakas på vulkaniska stenar för att ge mezcalen en naturligt lätt rökig smak.

Se hela vårt sortiment av tequila och mezcal från Clase Azul här: Sortiment Clase Azul